Ücretli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Ücretli askerlik başvurusu için şartlar nelerdir? – Türkiye'den son dakika haberleri

Ücretli askerlik başvurusu için bazı koşullar var. Kanunların belirlediği şartları taşıyan kişilerin yıllık ücret karşılığında gerçekleştirdiği kısa süreli askerlik hizmeti olan ücretli askerlik hizmetinin detayları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki ücretli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Ücretli askerlik başvurusu için şartlar nelerdir?

ÜCRETLİ ASKERLİK HİZMETİ NASIL TALEP EDİLİR?

Ücretli askerlik başvuruları askerlik şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Başvuru yapan adaylar için ödeme süreci anında başlamaktadır.

6665 sayılı Askere Alma Kanununun 9 uncu maddesi uyarınca bedelli askerlik hizmetine başvurmak isteyenler. 7179;

A. Başvuru tarihine (bu tarih dahil) kadar yoklamada bulunmayan, gizli kalan veya kayıt yaptırmayanlar e-Devlet üzerinden veya askeriyeye başvurabilecek.

B. Başvuru tarihine (bu tarih dahil) kadar yoklamada bulunmayan, gizlenen veya başka bir merci nezdinde kayıtlı olanlar askeri birlikten talep edilebilir;

Başvuruyu kendiniz, eşiniz, birinci veya ikinci derece meşru yakınlarınız, temsilci veya vasileriniz adına yılın son iş günü mesai bitimine kadar yapabilirsiniz.

ÖDEME ASKERLİK HİZMETİNDEN KULLANILMA KOŞULLARI VE BAŞVURULARIN KABUL ESASLARI

1. Bedelli askerlik hizmeti talep etme şartları şunlardır;

A. Askerlik çağına ulaşmış olanların yaş sınırı olmaksızın fiili askerlik hizmetine başlamamış olmaları gerekir.

B. İtirazı bulunmayanlar için, itiraza bağlı olarak sağlık taramalarının tamamlanmasıyla “Askerliğe Elverişli” kararı verilir.

C. Çekiliş veya tasnif işlemleri sonucunda bedelli askerlik hizmetinden yararlanma hakkını elde etmiş olmak ancak bu haktan vazgeçmemek.

C. Askerlik çağına girdiği tarihten itibaren bedelli askerliğe başvurduğu tarihe kadar herhangi bir sürede askerliğe başvurmamış, yedekte bulunan veya geri kalmış olanlara, bedelli askerlik için başvuru tarihinden itibaren iki ay içinde ödeme yapmak, kura veya sıralama öncesinde bedelli askerlikten vazgeçmemek.

2. Bedelli askerlik hizmetinden yararlanma şartları şunlardır:

A. İtirazda bulunmamış, askerlik hizmetine giriş tarihinden itibaren herhangi bir süre içerisinde kayıt yaptırmış veya geri kalmamış olanlar için ödeme tarihinde geçerli olmak üzere Kanunun 9'uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen tarife. Ücretli askerlik başvurusu tarihinden itibaren iki ay içerisinde avans ödemesi yapılır.

B. Herhangi bir zamanda bulunmayanlar, bulunmayanlar veya kalanlar için ödeme tarihinden itibaren askerlik çağına girdiği tarihten askerlik çağına girdiği tarihe kadar geçerli olan Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen ücret miktarı. askerlik ücretinin ödenmesi talebi ile bu tarih ve Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen ücret miktarı. Yedinci fıkra uyarınca belirlenen ek ücreti başvuru tarihinden itibaren iki ay içinde peşin olarak ödeyin.

C. Kura veya sıralama sonucu bedelli askerliğe seçilmek.

C. Bu, bir aylık temel askeri eğitimin tamamlanmasını içerir.

3. Bedelli askerlik hizmetine başvurmak isteyenler;

A. Başvuru tarihine kadar yoklamada bulunmayan, gizli veya kayıtsız olanlar e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden başvuru yapabilecek.

B. Başvuru tarihi de dahil olmak üzere başvuru tarihine kadar yoklamada bulunmayan, gizli veya başka bir merci nezdinde kayıtlı olanlar, kendileri, eşi, birinci veya ikinci derece meşru yakınları aracılığıyla askeri birliğe başvuruda bulunabilirler. Temyizin sonuna kadar temsilciler veya vasiler. yılın son iş gününün iş günü.

4. Yükümlüler, bedelli askerlik hizmeti kapsamında temel askerlik eğitimine kaydolacakları yılın çağrı ve erteleme sürelerini, yoklamada bulunmayanlar, kayıt yaptıran veya kayıt yaptıranlar için başka ülkelerden 1 ay öncesine kadar seçebilirler. Başvuru tarihi, e-Devlet üzerinden çağrı süresi veya askerlik hizmetlerinden başvuru yılının son iş günü mesai bitimine kadar olan çağrı süresi tercihini yapabilir. Yükseltme yalnızca askerlik tarafından yapılabilir.

5. Kura çekimi sonucunda bedelli askerliğe seçilmeyenler ile 2(a) maddesi kapsamındaki iki aylık süre içerisinde ödeme yapmayanlar, belirtilen başvuru koşullarını sağlamaları halinde bedelli askerliğe yeniden başvurabilirler. ilk makalede. Her başvuruda kanuna uygun olarak hesaplanan ücret tutarı nakit olarak ödenmekte olup, ödenecek tutar önceki ödemelerden kesilmemektedir. Çekiliş sonucu bedelli askerliğe seçilemeyenlerin ödedikleri miktar, askerlik şubesine başvuruda bulunmaları halinde iade edilecektir.

6. Başvurunun yapıldığı yılın son iş günü mesai bitimine kadar ödeme yapanlar, bir sonraki yıl işe alınmak üzere kura veya sıralamaya tabi tutulur.

7. Başvuru yılını takip eden yılda ödeme yapanlar, ödemenin yapıldığı yılı takip eden yılda işe alınmaya tabi tutulur. Çağrı tercihlerini askerlik şubelerinden güncelleyebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir