Limonlu kek, hafif ve ferahlatıcı tadıyla tatlı krizine derman niteliğinde bir lezzet. Limonun ferahlatıcı aroması, kekin yumuşak dokusuyla birleşerek lezzetli bir deneyim yaşatır. İşte limonlu kek tarifi…
Yayınlanma: 28.03.2024 – 13.43
Abo Ol
Limonlu kek hafif ve hoş kokulu aromasıyla enfes bir tatlıdır. Limonun taze ve asidik tadı, kekin yumuşak dokusuyla mükemmel uyum sağlar. Ev yapımı limonlu kek pratik tarifiyle herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bir lezzet. İşte, limonlu kek tarifi…
LİMONLU KEK TARİFİ
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 bardak su Süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 poşet maya
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un (400-500 gram)
- 1 limon
yapı
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Limon kabuğunu rendenin küçük kısmı ile rendeleyin. İçerideki su dışarı sıkılır.
- Yumurtaya süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Son olarak un ve maya elenerek hamura eklenir.
- Kek karışımını yağlanmış kalıba dökün ve 170° fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Pastanın üzerine pudra şekeri serpip limon kabuğuyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Limonlu kekimiz hazır, deneyenlere afiyet olsun…