Evde midye kızartma tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Midye kızartma özellikle kıyı kesimlerin vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biridir. Altın sarısı rengi ve çıtır dokusuyla herkesin beğendiği bu lezzeti siz de evinizde yapabilirsiniz. Taze midye ve basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif ile dışarıda yediğiniz lezzetli midye kızartmalarını mutfağınızda da yaratabilirsiniz. İşte ev yapımı kızarmış midye tarifi.

Malzemeler

  • 500 gram temizlenmiş midye
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 bardak mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • Kızartma yağı (ayçiçeği veya zeytinyağı)
  • Limon dilimleri (servis için)

Hazırlık

Midyelerin Hazırlanışı:

Temizlenen midyelerin içini güzelce yıkayıp süzülmesini sağlayın. Kağıt havluyla hafifçe silerek fazla suyunu alın.

Un karışımının hazırlanışı:

Un, mısır unu, tuz, karabiber ve pul biberi bir kapta karıştırın. Bu karışım midyelerin çıtır olmasını sağlayacaktır.

Yumurta ve süt karışımının hazırlanışı:

Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın, sütü ekleyin ve karıştırın.

Midyelerin Hazırlanışı:

Midyelerin içini önce unlu karışıma bulayın, ardından yumurta ve sütlü karışıma batırın. Tekrar unlu karışıma batırıp kızartmaya hazırlayın.

Kızartma:

Yağı derin bir tavada veya fritözde ısıtın. Yağın çok sıcak (yaklaşık 180 derece) olduğundan emin olun.

Hazırlanan midyeleri dikkatlice kızgın yağa batırıp altın rengi oluncaya kadar kızartın. Bu işlem yaklaşık 2-3 dakika sürecektir.

Kızaran midyeleri emici kağıtla kaplı bir tabağa koyun ve fazla yağını boşaltın.

Hizmet

Kızarttığınız midyeleri, yanında limon dilimleri ve isteğe bağlı tarator sos ile sıcak olarak servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir