Kemal Kılıçdaroğlu kongre sonrası ilk kez canlı yayında: “Açıklamayı doğru bulmuyorum” – Son Dakika Siyasi Haberler

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut Cumhurbaşkanı Özgür Özel'in yeni cumhurbaşkanı seçildiği CHP kurultayı ve yerel seçimlerin ardından ilk kez televizyona çıktı.

KRT TV'de gazeteciler Elif Doğan Şentürk, Zafer Arapkirli, Ali Kemal Erdem ve Atakan Sönmez'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Filozoflarla, sosyologlarla, tarihçilerle görüşüyorum. Ofiste toplantılar yapıyorum. Sıcak siyasetle doğrudan ilgilenmiyorum. Kılıçdaroğlu ekonomi dünyasındaki gelişmeleri takip ediyor, “Oturun, ses çıkarmayın. Neden oturmalıyım? Neden tereddüt ediyorsun? Neden ofis açtınız? Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden biri.”

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“KABUL ETMEDİĞİM ŞEY”

“Bizim kongremizde CHP'nin kabul etmediğim bir özelliği var: Kendi aramızda tartışırız, tartışırız ama bireysel çıkar adına hiçbir şey yapmayız. Parti içinde tartışmaların sorunlu bir şekilde yürütülmesini hiçbir zaman doğru bulmadım. Cumhurbaşkanlığının Özgür Bey'e devredildiğini belirterek, “Kendisiyle bir buçuk saat konuştum ve düşüncelerimi kendisine anlattım. Bunu ona açıklamanın adil olacağını düşünmüyorum.”

Siyasette vefa diye bir kavram var, bu kavram etrafında hep birlikte oturup çok daha güzel şeyler yapabiliriz. Kızgınlık büyük ölçüde önlenebilirdi. Atatürk'ten miras aldığımız bu partiyi iç tartışmalardan uzak tutabilirdik. Bu olmadı. Ben de bu tartışmalardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Kamuoyunda sadakatsiz olduğuma dair bir algı var.

Bir insan uzun süre cumhurbaşkanı olmamalı ama başkan değişmek istiyorsa partisini o güvenli bölgeye taşımalı ve bu değişimler o güvenli bölgede gerçekleşmeli. Kurultayda da söyledim.

“HANÇER” GÖNDERİMİ AÇIKLANDI.

Kılıçdaroğlu'na kongrede yaptığı konuşmada söylediği şu sözler de soruldu: “Beni sırtımdan bıçaklayanlar var.” Kılıçdaroğlu'nun yanıtı şöyle oldu:

“Birlikte takıldığınız, kavga ettiğiniz, cumhurbaşkanı adayı olmanız gerektiğini söylediğiniz arkadaşlarınız, sonra dönüp tam tersini yapsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine bırakalım.

Sanki zorla cumhurbaşkanı adayı olmuştum ama aklımdan bile geçmemişti. Merkez Yürütme Kurulu'na, Parti Meclisi'ne, Meclis grubuna üye olunması gerektiği söylendi ve her toplantıda da söylendi. Düne kadar bana başvurmamı söyleyen sen değil miydin? “Hayatımda hiç böyle bir şey yapmadım çünkü yaptırım kültüründen gelmiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir