ETF onayından sonra artış olur mu?

Ether'in (ETH) fiyatı son 24 saatte %5 artarak 27 Mayıs'taki erken işlemlerde 4.000 dolara yaklaştı. Bu hamle yatırımcılara bunun Ether ETF sonrası yükselişin başlangıcı olabileceği umudunu verdi.

ETH gün içinde yaklaşık %5 artışla 3.930 dolara ulaştı. ETH, yalnızca birkaç gün önce, spot Ether ETF'lerinin ilk kez 23 Mayıs'ta onaylanmasıyla da benzer rakamlar gördü.

Geçtiğimiz hafta Ethereum %27,5 artış göstererek aynı dönemde sadece %3,8 artış gösteren Bitcoin'i (BTC) gölgede bıraktı.

27 Mayıs'ta analist Matthew Hyland, 143.000 X takipçisiyle ETH'nin yükseliş hareketini doğruladığını ve hacim arttıkça düşüş trendinin kırıldığını paylaştı.

Haftalık bazda yaşanan bu büyük hareket, analistlerin ve sektör gözlemcilerinin beklentilerini artırdı.

DeFiance Capital'in kurucusu Arthur Cheong, 26 Mayıs'ta X'te paylaşılan bir makalede ETH fiyatının yakın vadede 4.500 dolara ulaşacağını öngördü.

Cheong, 25 Mayıs'ta yaptığı ankette yatırımcıların neredeyse yarısının portföyünde %0 ile %25 arasında Ethereum'a yer verdiğini tespit etti. Bu, gelecekte ETH için önemli bir potansiyeli ortaya çıkarabilir.

Kaynak: Arthur Cheong

Ethereum uzmanı Anothny Sassano, MicroStrategy kurucusu Michael Saylor'ın önümüzdeki altı ila on iki ay içinde ETH satın alacağını öngördü.

Bitcoin'in fiyatı, ABD'de spot BTC ETF'lerinin onaylanmasını takip eden iki ayda %70'ten fazla artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ether, BTC'yi taklit ederse, benzer bir hareket, fiyatları Temmuz ayı sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 6.000 dolara çıkarabilir.

Ether'in büyük hamlesinin kripto ekosistemi üzerinde başka etkileri de oldu.

DefiLlama'ya göre merkezi olmayan finansta (DeFi) kilitlenen toplam değer, iki yılın en yüksek seviyesi olan 117 milyar dolara geri döndü ve bunun %60'ı Ethereum ağında kilitlendi.

Bu arada, L2beat'e göre Ethereum katman-2 ağları toplam değer açısından tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak yaklaşık 47 milyar dolara ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir