Netanyahu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya mesaj! “Dünya yeni çatışmalara hamile”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar:

“Arkamızdakilerin önünde sessiz kalamayız”

Türkiye Diyanet Vakfı şubelerini dünya çapında genişletiyor. Bizler şefkat ve sevgi medeniyetinin mensuplarıyız. Çaresiz ve muhtaçların yardımına koşmak dinimizin emridir. Komşu açken yatağa tok girenlerden olamayız. Hiçbir zaman muz diyenlerin arasında olamayız. Sevdiklerimizle huzur içinde yaşarken etrafımızdakilere sessiz kalamayız. Suriyeli, Somalili ve Filistinli kardeşlerimize karşı sorumluluğumuz var.

Dünya hala ayaktaysa iyi, güzel insanlar olduğu içindir. Allah korusun, depremde başkaları için canlarını tehlikeye atan, hak ve adaleti savunmak için her türlü riski göze alan o yüce yürekli insanları özlemiyoruz.

BATI'YA NETANYAHU'DAN MESAJ

7 Ekim'den bu yana tüm dünyanın gözü önünde Gazze'de bir soykırım yaşanıyor. Gazze'nin neredeyse tamamı enkaz altında kaldı. Kimse aklımızla dalga geçmesin. İşgalcilere lojistik destek sağlayanlar da Gazze'de dökülen kandan işgalcilerle aynı paya sahiptir. Batılı güçler Netanyahu'yu tüm samimiyetine rağmen desteklediği sürece katliamların önüne geçilemez. Eğer bu devam ederse, açıkça söylüyorum, dünya yeni çatışmalarla dolu olacak.

Daha fazla kan dökülmeden İsrail yönetiminin bir an önce durdurulması gerekiyor. Katliamı durdurmak ilk adımdır ve soykırımın failleri adalet önünde hesap vermelidir.

“TİCARETİ TAMAMEN DURDURDUK”

Geçtiğimiz ay İsrail ile ticareti tamamen durdurduk. Yaklaşık 9,5 milyar dolardan vazgeçtik.

İsrail insanlığın gözünde bu vahşi savaşı kaybetmiştir. Gazzeli kardeşlerimiz bir kez daha tarihe adını yazdırdı. Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin konusunda aldığı karardan çok memnunum. Henüz Filistin devletini tanımayan devletleri de aynı adımı atmaya çağırıyoruz.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
“Kraldan parlamentoyu feshetmesini istedim” diye açıkladı.
Sokak kavgası kanla sonuçlandı!  Sürücüler birbirine ateş açtı: 1 ölü, 1 yaralıSokak kavgası kanla sonuçlandı! Sürücüler birbirine ateş açtı: 1 ölü, 1 yaralı
Türkiye sosyal medya platformuna geçiyorTürkiye sosyal medya platformuna geçiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir