Bostanlıspor'a 2 dalda 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya… – SPOR

15-19 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında İstanbul Büyükçekmece'de TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde üst üste düzenlenen Akdeniz ve Dünya Şampiyonalarına katılan Bostanlıspor'un kickboks ve muaythai antrenörü ve usta sporcusu Aytaç Uyanıker, 1. Uluslararası'da +94 kilo şampiyonu oldu. Akdeniz Kickboks Şampiyonası 9. Wako Açık Dünya Kupası maçlarında 3. olarak altın madalya ve bronz madalya aldı.

Akdeniz Kupası'nda +94 kilo kategorisinde şampiyon, Dünya Kupası'nda ise aynı sıklette 3. olan Bostanlısporlu Aytaç Uyanıker, “Bostanlıspor'un adını podyumda duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Altın madalya Dünya Şampiyonası'ndan gelecekti ama finalde büyük bir şanssızlık yaşadım. Sakatlandığım için şampiyonluğu kaçırdım. Her zaman olduğu gibi bu turnuvalarda da desteklerini esirgemeyen Bostanlıspor'a, başkan Avni Erboy'a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

Yüzmede; Ateş'ten Samsun'a 4 altın 2 gümüş…

Türkiye Yüzme Federasyonu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Samsun'da düzenlediği “Uluslararası Ustalar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Uzun Kulvar Yüzme Yarışmaları” ve dünya su sporları kurallarının uygulanması (FINA) ) Samsun Olimpik Yüzme Havuzu'nda sona erdi. Bostanlıspor'un şampiyon usta sporcusu Servet Ateş, katıldığı 6 müsabakanın tamamında madalya kazanarak 4 birincilik ve 2 ikincilik elde ederek turnuvanın en başarılı yüzücüsü oldu.

Çeşitli ülkelerden uluslararası yüzücülerin yanı sıra 21 şehir, 30 kulüp, 63 kadın ve 144 erkek olmak üzere toplam 207 Türk yüzücünün katıldığı etkinlikte, ilk gün Samsun Olimpik Yüzme Havuzu'nda ve açık denizde kutlama ve anma töreni düzenlendi. Son gün Samsun'da 2 ikincilik ve 2 gümüş madalya kazanan Bostanlısporlu Servet Ateş, şunları söyledi: “19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı'nı önce havuzda, sonra denizde coşkuyla kutladık.

Denize 1919 metre yüzmeyi kutlamak gerçekten anlamlıydı. Herkese iyi tatiller. Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı olan Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihi, çağdaş, özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli olmuştur.

Onun için bu tarih çok önemli, çok önemli. Samsun'da yepyeni bir güneş doğdu. Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ve özgürlük ateşi hiçbir zaman sönmeyecektir. Atatürk emperyalizme yeter dedi. Atatürk'e olan sevgimizi 1919 metre yüzerek gösterdik. 19 Mayıs'ta Samsun Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen uluslararası usta yüzme yarışmasında 4 altın ve 2 gümüş madalya almak gurur verici ve anlamlıydı. “Başta kulübüm Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy olmak üzere bana destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir