İngiltere, vatandaşlarını Lübnan'a tahliye etmek için Kıbrıs'a asker göndermeyi planlıyor

Britanya Dışişleri Bakanlığı (FCDO) aylardır Lübnan vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istiyor.

REKLAM

İngiliz hükümeti, Lübnan'daki vatandaşları tahliye etmek için Kıbrıs'a 700 asker göndermeyi planlıyor.

BBC'nin salı günü yayınladığı habere göre, İngiltere'nin aylardır acil tahliye planı üzerinde çalıştığı belirtilirken, Dışişleri Bakanlığı'nın (FCDO) Lübnan'da yaşayan vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunduğu biliniyor. ülke . .

Savunma Bakanı John Healey Salı günü yaptığı açıklamada Ortadoğu'daki durum ve mevcut krizin gündemde olacağını söyledi.

Healey, “İngiliz vatandaşlarının güvenliğinden her zaman endişe duyuyoruz ve tavsiyemiz Lübnan'ı hemen terk etmenizdir” dedi. dedi.

Bir muhabirin çatışmanın genişlemesinden endişe duyup duymadığı sorusuna Healey şunları söyledi: “Gelecekteki gelişmelere ilişkin planlama toplantının gündemindeydi, vatandaşlarımıza tavsiyemizde herhangi bir değişiklik yok.” diye yanıtladı.

Yine BBC'de üst düzey bir askeri kaynak, İngiltere'nin sonraki adımlarının Hizbullah ve İsrail'in alacağı tedbirlere ve Lübnan'ın uluslararası havaalanının kalıp kalmayacağına bağlı olacağını söyledi.

Kıbrıs'taki Akrotiri üssüne ek olarak Kraliyet Donanması'nın Doğu Akdeniz'de iki gemisi bulunuyor: Type 45 hava savunma destroyeri HMS Duncan ve çıkarma gemisi donanımlı tedarik gemisi RFA Mounts Bay.

Kraliyet Donanması, 2006'daki Lübnan Savaşı sırasında İngiliz vatandaşlarını deniz yoluyla ülkeden tahliye etmişti.

İsrail ile İran destekli Hizbullah arasındaki çatışmalar son günlerde yoğunlaştı ve yaklaşık 10 bin İngiliz'in Lübnan'da yaşamaya devam ettiği tahmin ediliyor.

Bazen ciddi boyutlara ulaşan bu çatışmalar, bölgede topyekün bir savaşın çıkabileceği endişelerini artırıyor.

Son olarak Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, İsrail'in savaşındaki en yoğun saldırı uçaklarından biri olan saldırılarda aralarında çocuk, kadın ve yardım çalışanlarının da bulunduğu en az 492 kişinin hayatını kaybettiğini, 1.645'ten fazla kişinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi. Neredeyse bir yıldır Hizbullah'a karşı. Kendisinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusu Pazartesi günü sosyal medya platformu X'te Lübnan'daki 300 Hizbullah hedefine saldırı düzenlediğini duyurdu. Ayrıca, askeri lider Korgeneral Herzi Halevi'nin, Halevi'nin Tel Aviv'deki askeri karargahtan gelecek saldırılara onay verdiğini belirten bir fotoğrafı da yayınlandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazartesi günü Lübnan halkına yaptığı kısa video açıklamasında, “İsrail'in savaşı size karşı değil, Hizbullah'a karşı. Hizbullah sizi uzun süredir canlı kalkan olarak kullanıyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir