Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Yıldız, BM üyelerine Filistin tasarısına destek çağrısında bulundu

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yıldız, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda düzenlenen acil oturumda, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki faaliyetlerinin hukuki sonuçlarına ilişkin konuştu.

Filistin'in bugün BM Genel Kurulu'na sunduğu tasarıyı Türkiye'nin sunduğunu belirten Yıldız, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) kararlarının da güçlü bir destekçisi olduğunu söyledi.

[Fotoğraf: AA]

“Tarihi önemi var”

Büyükelçi Yıldız, “Filistin'in sunduğu karar taslağı tarihi önem taşıyor” dedi. dedi.

Söz konusu tasarının Filistin tarafından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na sunulan ilk yasa tasarısı olduğunu hatırlatan Yıldız, tasarının uluslararası topluma uzun süredir devam eden adaletsizliği telafi etme fırsatı sunduğunu söyledi.

Üye ülkelerin Uluslararası Adalet Divanı kararlarına ve Birleşmiş Milletler Tüzüğü kurallarına saygı duymasının büyük önem taşıdığını söyleyen Yıldız, şöyle konuştu: “Türkiye, tüm üye ülkeleri uluslararası hukuka uygun bu karar taslağını desteklemeye çağırıyor. yasa ve UAD tarafından oluşturulan yasal çerçeve.” dedi.

Karar taslağının her şeyden önce BM Şartı'nın ve uluslararası hukukun temel ilkelerinin uygulanmasını sağlayacağını belirten Yıldız, aynı zamanda uluslararası toplumun ihlalleri kabul etmeyeceğini de ortaya koyacak.

Türkiye'nin UAD sürecine aktif olarak katıldığını kaydeden Yıldız, şöyle konuştu: “Derhal ve kalıcı ateşkes, Gazze'ye engelsiz insani yardım, Filistin Devleti'nin tanınması ve iki devletli çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz”. dedi.

Yıldız, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınacak kararların sadece Filistin açısından değil, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler'in “itibarı” açısından da uzun vadeli etkileri olacağını vurgulayarak, uluslararası toplumun bu konuda harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Geç de olsa yerleşik standartları uygulayacağını ve adaleti sağlayacağını gösterin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir