Hakkaniyet Bakanı Bozdağ, Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi’nin açılışında, Anayasa’ya karşın haksız ve hukuksuz bir şekilde seneler yılı bu ülkede bayanların bir kısmının çalışmalarının, dini inancı sebebiyle tercih etmiş olduğu giysisi yüzünden elinden alındığını söylemiş oldu. Bu haksızlığı da ortadan kaldırdıklarını belirten Bozdağ, şu anda bu ülkede çalışan hanımefendiler içinde başı açık, başı örtülü ayrımı olmadığını altını çizdi.
BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE
Bu milletin evlatlarının, giyim mevzusunda içinde hiçbir mesele olmadığını dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:
“Mesele bu ülkeyi yönetenlerin zihniyetinde, kafasında. İktidar olanların o dönemdeki ilkel anlayışlarıdır. Probleminin olmadığını 2013’ten bu yana yaşanmış olan özgürlük ortamında hep birlikte gördük. İnşallah bundan sonrasında Türkiye böylesi ortamlara tekrardan dönmesin isterim. Sayın Kılıçdaroğlu da ‘Kaygı var.’ diyor. Tekrardan dönülür mü, dönülmez mi diye bir kanun teklifi Meclis’e sundu. Sayın Cumhurbaşkanı’mız da dedi ki ‘Madem o şekilde biz bunu daha üst bir güvenceye kavuşturalım. Anayasal güvence getirelim. Bundan sonrasında bu mevzu kalıcı olarak Türkiye’nin gündeminden çıksın.’ dedi ve Anayasa teklifiyle ilgili hazırlıklarımızı yaptık, tamamlandı. Teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunuldu. İnşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi bu mevzuda büyük bir uzlaşmayla bu teklifi kanunlaştırır. ‘Kanun yeter, Anayasa’ya lüzum yok’ diyenler, rahmetli Özal’ın Yüksek Öğretim Kanunu’na koyduğu ek 17’nci madde var. Yürürlükte hala, ne diyor? ‘Kanunlara aykırı olmamak kaydıyla yüksek öğretim kurumlarında kılık giyim serbesttir’ diyor. Doksanlı yıllarda, bu serbesttir diyen hükme karşın Yükseköğretim Kurumlarında ikna odaları kurulmadı mı? Kanun, süs benzer biçimde kaldı. Uygulama kanunu tanımadı. Bırak uygulamayı, idareyi, Danıştay tanımadı kanunu. Bırakın Danıştay’ı, kanunu korumakla görevli Anayasa Mahkemesi tanımadı kanunu.”
Kanunun bu meseleyi çözmede kafi olmadığını vurgulayan Bozdağ, öyleyse kanundan daha kuvvetli bir yasal metne doğrusu anayasal güvenceye gereksinim bulunduğunu söylemiş oldu.
Yoruma kapalı.