Sağlıklı ve lezzetli bir tarif: Fırında karışık sebze nasıl yapılır? – Son dakika gastronomi haberleri

Pratik ve sağlıklı bir alternatif arayanlar için ideal olan fırınlanmış karışık sebze tarifi herkes tarafından beğenilecek ve sofralarınıza renk katacak… İşte fırında karışık sebzenin enfes tarifi…

MALZEMELER

2 patates

2 havuç

1 büyük soğan

1 kabak

1 patlıcan

2 kırmızı biber

2 sarı biber

4 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

karabiber

Kurutulmuş kekik veya taze kekik yaprakları (isteğe bağlı)

ÜRETME

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.

Sebzeleri yıkayıp temizleyin. Patatesleri, havuçları, kabakları ve patlıcanları jülyen şeritler halinde kesin. Soğanı hilal şeklinde dilimleyin. Biberleri uzunlamasına dilimleyin.

Doğranmış sebzeleri ve soyulmuş sarımsakları bir fırın tepsisine ekleyin.

Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe göre kekik serpin. Sebzeleri iyice karıştırıp fırın tepsisine dağıtın.

Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ara ara karıştırarak pişme süresini kontrol edin.

Pişen sebzeleri fırından alıp sıcak olarak servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir