Biden'ın yeniden seçilme olasılığı Polymarket'ta tek haneye düştü

Bahisçiler Demokratların adayı olarak Biden'ın yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in gelip gelmeyeceğini tahmin ederken, ABD Başkanı Joe Biden'ın yeniden seçilme şansı merkezi olmayan tahmin platformu Polymarket'ta %9'a kadar düştü.

Polymarket'ın 226 milyon dolarlık “2024 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kazananı” pazarında Biden'ın oranı kısa süreliğine toparlandı ve şu anda %10 seviyesinde.

Eski Başkan ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump yüzde 61 ile favori olurken, Harris yüzde 19 ile ikinci sırada yer alıyor.

Polymarket'in Cumhurbaşkanlığı Seçim Pazarı. Kaynak Polimercato

Benzer şekilde, tahmin platformu PredictIt'te Biden'ın oranlarını yansıtan hisse senedi fiyatları 0,25 dolardan 0,20 dolara düştü. Harris şu anda Demokrat Parti'nin önde gelen adayı ancak Trump hâlâ 0,58 dolar ile en yüksek değere sahip “Evet” hisselerini elinde tutuyor.

Bu, medyanın ve dışarıdan yorumcuların Trump'ın ikinci dönem için uygun olmayacağından giderek daha fazla endişe duyduğu bir dönemde gerçekleşti.

CNN'e göre başkan, 3 Temmuz'da Beyaz Saray'da yapılan bir toplantıda şaka yollu şunları söylediğinde birçok ABD valisini endişelendirdi: “İyiyim ama beynimden emin değilim.”

Aynı raporda Biden'ın daha fazla uyumak için akşam 20.00'den sonra etkinlik planlamayı bırakacağını söylediği belirtiliyor.

Biden ertesi gün bir radyo röportajında ​​kendisini yanlışlıkla Amerika Birleşik Devletleri başkanı olarak görev yapan “ilk Siyah kadın” olarak tanımladığında kendine hiçbir iyilik yapmadı; o zamandan beri sosyal medyada dolaşan bir klip.

Polymarket şu anda Biden'ın 4 Kasım ABD seçimleri öncesinde adaylıktan çekilme olasılığını 666 olarak tahmin ederken Harris, Trump'ın karşısına çıkma ihtimali en yüksek Demokrat aday olarak öne çıkıyor.

Ancak Biden, artan baskılara rağmen istifa etmeye niyetinin olmadığını vurguladı.

Biden'ın 4 Temmuz'da Beyaz Saray'da yaptığı Bağımsızlık Günü konuşmasında “Hiçbir yere gitmiyorum” dediği bildirildi.

27 Haziran'daki ilk başkanlık tartışmasında ne Biden ne de Trump Bitcoin (BTC) veya dijital varlık sorunlarından bahsetmedi.

Trump ve Biden'ın 10 Eylül'deki son başkanlık tartışmasında yeniden karşı karşıya gelmesi planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir