Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş isyan etti: “Tarih böyle bir şey yazmadı”: “An meselesi”

İnan Ateş cinayetiyle ilgili davanın üçüncü gününde duruşmaya ara verildi. Olay öncesinde avukat İlker Kocaoğlu, iddianameye göre azmettirici olmakla suçlanan Doğukan Çep'e 4 bin lira transfer eden tutuklu sanık Ufuk Köktürk adına kendini savundu.

“BAZI FOTOĞRAFLARI GÖSTEREREK SUÇLU BULUNDU”

Avukat Kocaoğlu, davaya karşı herhangi bir savunmalarının olmadığını, sebebinin ise müvekkilinin kazaya karışmaması olduğunu söyledi. Avukat Kocaoğlu savunmasında şunları söyledi: “Müvekkilim bir siyasi partinin il başkanı olduğunu ispatlamaktan ve bazı kişilerle çekilen fotoğraflardan dolayı suçlu bulundu. Sadece 4 bin liralık bir transfer vardı. Müvekkilim bu olay için bilerek para göndermiş olsa eşinden değil ATM'den göndermiş olacaktı.” Başkasının hesabından gönderirdi. Müvekkilim ayrıca avukat Serdar Öktem ile yaptığı görüşmeler de soruldu. Doğrusunu söylemek gerekirse Köktürk o gün beni aradı ve miras konusunu sordu. Arkadaşı Doğukan Çep'i bu yüzden aradığını biliyorum, “Sosyal medyada siyasi parti üyesi olduğuna dair attığı haberler nedeniyle 19 ay süreyle tahliyesini talep ediyorum” dedi. Diğer sanıkların savunmalarının ardından duruşma yarına ertelendi.

ŞÖYLE İSYAN ETTİ: 'MAHKUMLARIN ORTADA DURup SİGARA YAKMASI ZAMAN MESELESİ'

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yargı ortamı öyle bir durumda ki, mahkumların hakim karşısına çıkıp sigara yakması an meselesi. Tarih geçmedi. Savunma avukatları şunları söyledi: “Kamera görüntülerine yansımasa da Ayşe Ateş kocasını öldürüp kaçtı, 'soruşturulmasını talep ediyoruz' deme noktasına geldim. Yetkiyle para. arkalarında var. Gerçek azmettiricileri bulacağına inandığımız yargı süreci, katiller ve uyuşturucu tacirleri de dahil olmak üzere tüm sanıkların korunması ve siyasi bağın kopartılması amacıyla bir örtbas etme sürecine evrilmeye çalışılıyor gibi görünüyor. 1 Temmuz'da sosyal medya ve televizyon ekranlarında kurulan uyuşturucu tacirlerinin beraat mahkemeleri hakkında delillere dayanmayan suçlamalarla iddianame yazıyor. Son 18 aydır inkar yazanlar uyuşturucu satıcılarının sözlerine adeta inanıyorlar. Geçtiğimiz ay bazı kişilerin aklına gelen bu komplo senaryosu, kurtuluşa giden tek yol olarak görülüyor. En acısı da Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'i kameralar önünde katleden tetikçi ve tacirlerin aklanması için yoğun çaba sarf edilmesi ve bu katillerin alkışlanmasıydı. “Alkışlayanlar yaptıklarını sorgulamasınlar” dedi.

Kaynak: DHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev arasında olağanüstü diyalog!  bu cevabı verdiCumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev arasında olağanüstü diyalog! bu cevabı verdi
'Cübbeli'nin türbanla ilgili cevabı gündem oldu! "Allah verdiği gibi verir"'Cübbeli'nin türbanla ilgili cevabı gündem oldu! “Allah verdiği kadar verir”
Eski belediye başkanı hayatını kaybetti!Eski belediye başkanı hayatını kaybetti!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir