İYİ Parti bölünüyor, sandalye sayısı 35'e düştü, Koray Aydın istifa etmek üzere – Son Dakika Siyaset, Türkiye Haberleri

Koray Aydın'ın liderlik yarışını Müsavat Dervişoğlu'na kaptırmasının ardından partide tartışmalar sürüyor.

Yayınlanma: 27.06.2024 – 04:00

Abo Ol

Google Haberleri

Genel seçimlerde 44 milletvekiliyle Meclis'e giren İYİ Parti, son bir yıldır istifa ve ihraçlar nedeniyle düşüş yaşadı. Seçim yenilgisinin ardından yapılan olağanüstü kurultayın ardından sakinleşmeyen İYİ partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki sandalye sayısı 35'e düştü. Tartışmalı delegelerin neredeyse yarısının oyunu alan Koray Aydın'ın ardından Kongrede liderlik yarışını Müsavat Dervişoğlu'na kaptıran partide tartışmalar sürüyor. Son olarak eski Cumhurbaşkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray'da görüşmesi ve toplantının içeriğine ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması nedeniyle parti yönetimini sert bir şekilde eleştiren Aydın, istifaya hazırlanıyor. Aydın'ın bu akşam sosyal medya hesaplarından sert bir açıklama yaparak istifasını açıklayacağı söyleniyor. Aydın'ın istifa açıklamasında hem yerel seçim sürecinde izlenen yanlış politikalara hem de kongre sürecinde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalar yer alacağı iddia ediliyor.

DP'YE GEÇİŞ OLASILIĞI

Aydın'ın ardından eski milletvekilleri ve Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda parti üyesinin istifalarını açıklaması bekleniyor. Aydın'ın istifasıyla mevcut milletvekili sayısında da azalma olacağı belirtiliyor. İYİ Parti'de Aydın'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partilinin ayrılmasıyla büyük bir “bölünme” yaşanacağına dair kulis söylentileri var. Parti kaynakları, Aydın ve ekibinin bir süre bağımsız kalacağını ancak 2028 genel seçimleri için yol haritası çizeceklerini vurguluyor. Bazı parti yetkilileri de “Demokrat Parti'ye geçiş” ihtimalinin hâlâ masada olduğunu söylüyor. gün. Ancak Demokrat Parti'ye geçişin önündeki engel Gültekin Uysal'ın başkanlıktan vazgeçmek istememesi olacaktır.

“Bize devredilen hiçbir şey yok”

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aydın'ın partisinden istifa edeceği yönündeki iddialara ilişkin ise şunları söyledi: “Bize herhangi bir bilgi tebliğ edilmedi. Basındaki arkadaşlarımız duyduklarına göre hareket ediyorlar. Gerçek bir şey olursa bunu paylaşacağız” dedi.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir