Yarım milyon kişi geldi! Dağlar dolusu çöp bıraktılar! Bunu duyanlar inanamadı: tonlarca…

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde tatilcilerle dolup taşan Tekirdağ'ın turizm ilçesi Marmaraereğlisi Belediyesi'nin topladığı atık miktarını duyanlar inanamadı. Belediye 450 ton çöp topladı. Belediye Başkanı Onur Bozkurter, ilçe olarak yoğunluk tedbirlerini önceden aldığımızı, tatilcilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Tekirdağ'ın İstanbul sınırında ve Marmara Denizi kıyısındaki turizm ilçesi Marmaraereğlisi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde tatilcilerin akınına uğradı. Nüfusu 30 bin civarında olan ilçenin nüfusu bazı günlerde 500 bine kadar çıkıyor. Mahalledeki yazlık, otel ve pansiyonların dolmasıyla mahalle günübirlik ziyaretçilerle en yoğun tatillerinden birini yaşadı.

500 bin tatilci geldi

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurter, ilçenin 37 kilometrelik sahil şeridinin 30 kilometrelik yüzme bölümünde tatilcilerin rahatlıkla denize girebileceğini söyledi. Bozkurter, tespitlerine göre ilçeye gelen tatilci sayısının 450-500 bin civarında olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Mahallemizin İstanbul sınırında bir mahalle olması ve denize yaklaşık 37-38 kilometrelik sahil şeridimizin olması nedeniyle tatilcilerin en gözde mekanı olacağını biliyorduk. Tatil öncesi tüm pazarları gezdik. tüm fırıncılar, tüm su satıcıları ve biz burada temel gıda maddelerini sattık. Halkımızla yaptığımız toplantılarda kıtlığın önlenmesi, mağduriyet yaşanmaması için önlem aldılar.

_71239

450 TON ATIK TOPLANDI

Halkımıza gereken hizmeti sağladılar ve herhangi bir mağduriyet yaşanmadı. Bu dönemde yaklaşık 450 ton çöp aldık. Jandarmamız, polisimiz ve tüm kamu kurumlarımızla birlikte burada asayişi nasıl minimum seviyede tutabiliriz, halkımızın nasıl sorunsuz bir tatil geçirebileceğinin etüdünü yaptık. Şu ana kadar alınan bilgilere göre bölgemizde önemli bir trafik kazası yaşanmadı. Bölgemizde herhangi bir boğulma ve ölüm yaşanmamıştır. “Marmaraereğlisi'nde şu anda tatil mutlu bir şekilde devam ediyor.”

_71239 (2)

“TEMİZ DENİZİMİZİ KULLANIYORUZ”

Tatilcilerden plajları temiz kullanmalarını isteyen Bozkurter, şöyle konuştu: “Bu bölgeye geldiğimizde denizimizi temiz kullanmamızı rica ediyorum. Plajlarımızı temiz kullanalım. Seyahat edecek vatandaşlarımız emniyet kemerini takmalı. Araç kullanmamalılar.” sarhoşum, umarım yolculuğun sonu tatil olur.”

_71239 (4)

“EKMEK ÜRETİMİNİ 4 KAT ARTTIRDIK”

Marmaraereğlisi ilçesinde fırın işleten Uğur Kaya, şu anda kış aylarına göre 4 kat daha fazla ekmek üretildiğini söyledi. Kaya, “Bu yoğunluğu bekliyorduk. Geçen yıl bayram tatili 9 gün sürdü ve geçen yıla göre daha hazırlıklıydık. Bu konuyla ilgili zaten bölgedeki tüccarlarımızla temas halindeydik, sanıyoruz. Fırıncılar tüccarlar olarak yoğunlukla karşılaştık. Kış ve bayram tatillerinde oranımız yaklaşık 4 kat, 4 kat daha fazla oluyor.” “Bir üretim yaptık” dedi.

Mahallede deniz ürünleri restoranı işleten Sermettin Şengüllü, kalabalık beklediklerini ancak bu kadar beklemediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bekliyorduk ama bu kadar değil. Kalabalıktı, yoğundu. İşlerimiz yoğundu. iyi.” (DHA)

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
6 ilde şiddetli yağış, diğer illerde boğucu sıcaklar!  Bu uyarıyı dikkate alın6 ilde şiddetli yağış, diğer illerde boğucu sıcaklar! Bu uyarıyı dikkate alın
Düğün öncesi milli maça 90 dakika ara!  Televizyon pistin ortasına yerleştirildiDüğün öncesi milli maça 90 dakika ara! Televizyon pistin ortasına yerleştirildi
Hastane bahçesinde silahlı çatışma!  4 yaralıHastane bahçesinde silahlı çatışma! 4 yaralı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir