Kuzey Kore'ye misilleme: Ezici bir karşılık vereceğiz – Son Dakika Dünya Haberleri

Kuzey ve Güney Kore arasında son günlerde artan gerilim bölgede huzursuzluklara yol açarken, Güney Koreli aktivistler Pyongyang yönetimini kızdıracak bir hamle daha yaptı.

Özgür Kuzey Kore Savaşçıları (FFNK) adlı grup, misilleme olarak Kuzey Kore'ye propaganda malzemeleri içeren 10 balon gönderildiğini duyurdu.

FFKN Başkanı Park Sang-hak, bu sabah Seul'ün kuzeyindeki Pocheon şehrinden uçan balonların 200.000 propaganda broşürü, dolar banknotları ve K-pop şarkılarıyla dolu USB bellekleri taşıdığını söyledi.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, bağımsızlık savaşında hayatını kaybedenleri anmak amacıyla 6 Haziran'da düzenlenen Anma Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'nin ülkesine yüklü çöp balonları göndermesine sert tepki gösterdi.

“Sarı Deniz'deki topçu ateşi ve füze testlerinin ardından Kuzey Kore, herhangi bir normal ülkeyi utandıracak alçakça eylemlerde bulundu.” dedi Yoon. “Hükümetimiz Kuzey Kore'nin tehditlerine asla boyun eğmeyecektir” dedi.

Yoon, Kuzey Kore'den gelecek tehditlere karşı dikkatli olacaklarını söyledi “Askeri hazırlığımızı sürdüreceğiz ve provokasyonlara kararlılıkla ve ezici bir çoğunlukla karşılık vereceğiz. ABD ile daha da güçlendirilmiş ittifak ve uluslararası toplumla işbirliği temelinde halkımızın özgürlük ve güvenliğini kararlılıkla savunacağız.” dedi.

Kuzey Kore, Güney Koreli aktivistlerin ülkeye balonlarla propaganda broşürleri göndermesine tepki olarak Güney Kore'nin sınır bölgelerine çöp taşıyan bine yakın balon gönderdi.

Gelişmelerin ardından Kuzey Kore “sert önlemler” Bunun dikkate alınacağı uyarısında bulunan Güney Kore hükümeti, 2018 yılında imzalanan askeri gerilimi azaltmaya yönelik anlaşmayı tamamen askıya aldığını duyurdu.

Son olarak çöp taşıyan balon göndermeyi durduran Pyongyang yönetimi, Güney Koreli aktivistlerin balon propaganda broşürleri göndermeye devam etmeleri halinde benzer bir yanıt alacakları konusunda uyarıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir