Cemil Tugay Sağlıklı Kentler Derneği başkanlığına seçildi – Son Dakika Türkiye, Cumhuriyet Ege Haberleri

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 41'inci olağan toplantısı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 45 belediye başkanı ve 200 meclis üyesinin katılımıyla Bursa'da gerçekleştirildi. Seçimlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Birlik başkanlığına seçildi. Ayrıca İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban birinci başkan yardımcılığına, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ise ikinci belediye başkan yardımcılığına seçildi. Konseyin üyeleri ise Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Cengiz, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fırat Görgel, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırcı, Belediye Başkanı Yıldırım Oktay Yılmaz ve Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'dır. Plan ve Planlama Komisyonu bakiyesine Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahit Çervatoğlu, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ve Mersin Kent Konseyi Üyesi Yenişehir Hülya Günel seçildi. Karşıyaka Kent Konseyi üyesi Nilüfer Bakoğlu ve Akçadağ Kent Konseyi üyesi Yasin Demir katip seçildi.

DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve SBK Başkanı Cemil Tugay, yeni dönemin Türkiye ve Birlik için hayırlı olmasını temenni etti. İklim krizinin tüm insanlığı tehdit ettiğini belirten Cemil Tugay, iklim krizine karşı yerel eylem planlarının olması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Bana tevdi edilen bu onurlu görevin gereği olarak, iklim değişikliği krizi konusunda harekete geçmeye davet ediliyorum. Eylem planları yapacağım ve önümüzdeki iki yıl boyunca dayanışma içinde olacağım.” Giderek yaygınlaşan bazı sağlık sorunlarına yönelik çalışma grupları oluşturacağız. İklim krizi bireysel sağlık, toplum sağlığı ve yaşam koşullarımız için daha büyük bir tehdit oluşturuyor. Birliğimizin çalışmalarında da öncelikli bir yere sahip olacaktır. Beni bu göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca İzmir-Tire ve İzmir-Torbalı belediyelerinin yeni üye olarak kabul edildiği toplantıda, 2 üye belediyenin ayrılmasına ilişkin karar da kabul edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir