“İklim İçin Yapay Zeka Hackathonu”na başvuru için yarın son gün! – TEKNOLOJİ

Samsung Electronics MENA tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle düzenlenen ACT28 Yapay Zeka for İklim Hackathon'unda (ACT28 AI for Climate Hackathon “Hackathon”) yapay zeka, makine öğrenimi, mobil ve diğer teknolojiler ile yenilikçi çözümler üretmek Öncü teknolojilerle geliştirilen projelerde iklim değişikliği sorunlarına da yer verilecek.

Hedef Orta Doğulu genç girişimcileri iklim eylemi alanına dahil etmek

Samsung Electronics'in MENA bölgesi Pazarlama ve Çevrimiçi İş Birimi Başkan Yardımcısı Omar Saheb şunları söyledi: “İklim Hackathon'u için ACT28 Yapay Zeka, bölgedeki gençlerin iklim eylemi için teknoloji ilerlemelerini kullanma konusundaki yeteneklerini ve yaratıcılıklarını sergilemeleri için harika bir fırsat olacak” . Bu girişimi, sürdürülebilir kalkınma için ileri teknolojilerin potansiyelinden yararlanma misyonumuzun bir parçası olarak geliştirdik. Gençleri doğru araç ve platformlarla destekleyerek dayanıklı, düşük karbonlu bir geleceğin inşasını hızlandırabileceğimize inanıyoruz.”

Samsung ve UNDP'nin Dubai'deki COP28 etkinliğinde düzenlediği üst düzey panelde duyurulan hackathon, genç girişimcilerin iklim teknolojisi sektörüne dahil edilmesini hedefliyor. COP28 oturumlarında gençlerin sektördeki karşılaştığı zorluklar ve fırsatlar tartışıldı ve teknolojinin iş yaratmadaki rolü ile Samsung'un çevresel ve sürdürülebilir girişimlere olan bağlılığı vurgulandı.

UNDP Yönetici Yardımcısı ve Arap Devletleri Bölge Direktör Yardımcısı Marina Walter şunları söyledi: “ACT28 Hackathon, iklim bilincine sahip gençlerin yenilikçi fikirleri ve mükemmel teknik becerileriyle iklim değişikliğine katkıda bulunmaları için bir kapıdır. Yetenekli gençleri bir araya getirerek bölgemize ve dünyaya yenilikçi çözümler geliştirecek dinamik bir ekosistem oluşturulacak” dedi.

Genç girişimcileri beyin fırtınasına davet edin

Bu yılki İklim Hackathonu için ACT28 Yapay Zeka, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan'dan genç veri bilimcilerini, yapay zeka mühendislerini ve yapay zeka araştırmacılarını işbirliği yapmaya ve beyin fırtınası yapmaya davet ediyor. Hackathon kapsamında Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) arasında yer alan İklim Eylemi, Suda Yaşam ve Karada Yaşam temaları etrafında ileri teknoloji çözümlerin geliştirilmesi desteklenecek.

“Sürdürülebilir Kalkınma için 2030 Gündemi'nin ortak küresel vizyonuna derinden bağlı olan kolektif misyonumuz, genç vizyonerlerin harekete geçmesi için uygun bir ortam yaratmaktır. Gençlerin kapasitesini ve liderliğini geliştiren faaliyetleri destekleyerek sadece yatırım yapmıyoruz. bireylerde Gezegenimizin geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi UNDP ICPSD Direktörü Sahba Sobhani.

Katılımcılar, yapay zeka ve makine öğrenimi, gerçek zamanlı izleme sistemleri için Nesnelerin İnterneti, şeffaf iklim finansmanı için Blockchain, eyleme dönüştürülebilir içgörüler için veri analitiği ve görselleştirme ve konum tabanlı coğrafi konum teknolojileri dahil olmak üzere veri odaklı çözümler için çeşitli ileri teknolojilerden yararlanacak. uygulamaları kullanabilecektir. Daha fazla erişilebilirlik ve kullanım kolaylığı sağlamak için mobil tabanlı yaklaşımları teşvik eden Hackathon, iklim değişikliğiyle mücadelede hayati önem taşıyan ve sürdürülebilir uygulamaların geliştirilmesine ilham veren dönüştürücü çözümlere odaklanacak. Mobil deneyimi iyileştirin Galaksinin Yapay Zekası Cihaz içi ve bulut tabanlı yapay zeka çözümleri ve mobil uygulamalar gibi yeni teknolojiler, geliştiricilere yenilikçi çözümler yaratmaları için sınırsız fırsatlar sunuyor.

Deneyimli mentorlar katılımcılara rehberlik edecek

Katılımcılar, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olmak için genç liderlerin seslerini, hikayelerini ve yaratıcılıklarını öne çıkaran bir Samsung-UNDP ortaklığı olan Generation17'den uzman mentorlar tarafından yönlendirilecek ve desteklenecek. Katılımcılara etkili çözümler geliştirmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla yapay zeka, iklim değişikliği ve mobil teknolojiler üzerine çalıştaylar da düzenlenecek.

En iyi 10 Hackathon ekibi, çözümlerini ve yeniliklerini Demo Günü'nde sektör uzmanları, yatırımcılar ve politika yapıcıların da dahil olduğu daha geniş bir kitleye sunacak. Dubai'de düzenlenecek törende ilk üçe giren takımlara ödülleri verilecek. Hackathon'a kayıtlar 21 Mayıs 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir