Ripple CEO'su: Hükümet Tether'in peşine düşecek

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, ABD hükümetinin stablecoin ihraççısı Tether hakkında “kovuşturma başlattığının” açık olduğunu ve bunun kripto para piyasaları üzerinde öngörülemeyen bir etkisi olabileceğini söylüyor.

Garlinghouse, World Class podcast'in 10 Mayıs'taki bölümünde Tether'in engellenmesi durumunda FTX skandalının neden olduğu çöküşe benzer bir şeyin “%100” bir ihtimal olduğunu söyledi.

Ünlü isim, “ABD hükümeti Tether'in peşinde, benim için bu çok açık” dedi ve ayrıntılara girmeden, ABD'nin Tether'e karşı olası bir eylemini bir sonraki kara kuğu olarak adlandırmaktan kaçındı. Bunun yerine bunu “izlenmesi gereken ilginç bir olay” olarak nitelendirdi.

Ripple patronu, “Tether'ı ekosistemin çok önemli bir parçası olarak görüyorum” dedi. ABD'nin Tether'e karşı olası düzenleyici hamlelerinin kripto ekosistemi üzerinde ne gibi bir etkisi olacağını tahmin edemediğini ekledi.

Garlinghouse'un yorumları, Ripple'ın bu yıl kendi stablecoin'ini piyasaya sürmeyi planladığı dönemde geldi.

Brad Garlinghouse Dünya Standartlarında podcast'te konuşuyor. Kaynak: YouTube

Tether Holdings Limited, dünya çapında kurulmuş, benzer adlara sahip yan kuruluşlardan oluşan bir ağın ana şirketidir ve piyasa değeri açısından dünyanın en büyüğü olan Tether (USDT) stablecoin'in ihraç edilmesi ve yönetilmesindeki çeşitli operasyonlardan sorumludur.

Geçen yılın ekim ayında, ABD Senatörü Cynthia Lummis ve Temsilci French Hill, Adalet Bakanlığı'na bir mektupta “Binance ve Tether'in terörizmi desteklemek için ne ölçüde maddi destek ve kaynak sağladığını değerlendirme” çağrısında bulundu.
Mektuba yanıt olarak Tether, “her zaman kolluk kuvvetlerine yardımcı olduğunu” ve küresel olarak yetkililerle işbirliği yapmaya devam ettiğini söyledi.

Bloomberg, Kasım 2022'de Manhattan merkezli ABD Başsavcısı Damian Williams'ın, Tether'in para transferi için kullanılan bankalardan kripto para birimiyle ilgili fonları gizlediği iddiasıyla ilgili daha önceki bir Adalet Bakanlığı soruşturmasına dikkat çektiğini paylaştı.

Şirket aynı zamanda teminat varlıklarıyla ilgili şeffaflık eksikliği nedeniyle eleştirildi ve son yıllarda USDT teminat hazinesine ilişkin üç ayda bir üçüncü taraf denetimleri yayınladı.

Tether, CFTC'nin “müşterileri yanlış beyan ettiğini” ve 1 Haziran 2016 ile 25 Şubat 2019 arasında USDT'yi “yalnızca %27,6” destekleyecek yeterli fiat rezervine sahip olmadığını tespit etmesinden sonra Ekim 2021'de 41 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Ripple bu yılın sonlarında ABD doları cinsinden bir stablecoin çıkarmayı planlıyor. Ripple'ın baş teknoloji sorumlusu David Schwartz geçen ay Cointelegraph'a tokenini dolar mevduatları, kısa vadeli devlet hazine tahvilleri ve “diğer nakit eşdeğerleri” ile destekleyeceğini söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir