Avrupa'yı örnek gösteren BBP lideri Mustafa Destici, “100 bin TL bağışlasanız da kimse yapmaz” dedi ve şöyle açıkladı: “Afganlar şu anda bu sorunu çözüyor.”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici bir dizi ziyaret için bugün Sakarya'ya geldi. Belediye ve ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Destici'ye parti liderleri ve genel başkan yardımcıları da eşlik etti. Destici, BBP'nin kazandığı Erenler Belediyesi'nde Belediye Başkanı Şenol Dinç'i makamında ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Son yerel seçimlere ilişkin konuşan Destici, Sakarya'da 2 ilçe belediyesini kazanan belediye başkanları ve partilileri tebrik etti. Destici, şöyle konuştu: “Büyük bir zafer elde ettiler. Böyle bir seçim bölgesini kazanmak kolay değil. Çünkü imkansız bir seçim sürecinden geçiyorsunuz. Maddi imkanları çok yüksek adaylar var, partilerin adayları var ve size pek bir şey verilmiyor. şansınız var ama inançla çalışıyorsunuz. Bu çok daha büyük.” “Bunun için de kıymetlidir, bir kez daha tebrik ediyor, alkışlıyorum” dedi.

“100 BİN TL VERSEN BİLE YAPMAYACAKLAR”

Vatandaşların önemli bir bölümünün emek gerektiren hiçbir işi yapmak istemediğini belirten Destici, şöyle konuştu:

“Vatandaş 'Papaza ihtiyacımız var' diyor. Onu nerede bulacaksın? HAYIR. Türkiye'de çoban yok. 100 bin TL verseniz de vermiyorlar. Afganlar şu anda bu sorunu çözüyor. Tarlada çalışmak istemiyor. Pancar toplamak istemiyor, nohut toplamak istemiyor. Çay istemiyor. Fındık toplamak istemiyor. Pamuk toplamak istemiyor. Yani insanımız iş bazlı iş yapmak istemiyor. Bunları gerçekleştirmek için ne yapacaksınız? Dışarıdan işçi alacaksınız. Avrupa da geçmişte aynısını yaptı. Bugün bu konumdasınız. Burada ne yapılması gerekiyor? Kontrollü ve miktarda alınmalıdır. Aslında söylemek istediğim bu değil. “Onun üzerinden İslam düşmanlığı var.”

“BU İSLAM DEVLETİDİR”

Mültecilerin gönderilmesinden yana olduğunu belirten Destici, 2011 ve 2012 yıllarında ise “Burada tampon bölge oluşturulmalı, Türkiye'ye dahil edilmemeli” dedi ve şöyle konuştu: “Ama şuna dikkat çekmek istiyorum: Ukrayna'daki savaştan sonra buraya gelen yüzbinlerce mülteciyi hiç duydunuz mu?” o İslam ülkelerinden gelenlere karşı ırkçılık gördünüz mü? Yoksa Hıristiyanların Afrika'dan geldiğine dair söylenenleri gördünüz mü? Maalesef bazı insanlar konu Müslümanlara gelince öfkeyi anlıyorlar ama ne kadar öfkeli olurlarsa olsunlar burası bir İslam Devleti, “Tekrar söylüyorum, İslam ülkesi, Türk Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

DESTICIDEN-SERT-REAKSİYON-KİM-BU-HADSIZLIG_52190 (2)

“Başörtülü bir bayanı gördüklerinde neredeyse saldırıyorlar”

Muhalefeti de eleştiren Destici, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlerde başarılı oldu, büyükşehir belediyelerinde kazandı, DEM ile iş birliği yaptı, İYİ Parti'den oy kaymasının açık olmasa da örtülü birçok nedeni var. Şimdi doğrudan parti yönetimini ya da başkanını suçlamıyorum.” Bunda onların bir parmağının olduğunu düşünmüyorum ama arkasında ne yazık ki öyle bir kitle var ki, sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil, bir kısmı da var. Kimisi Zafer Partisi'nden, kimisi başka partiden, görüyorsunuz neredeyse Müslüman kelimesini ağzına almamaya çalışıyorlar. Yani başörtülü bir kadın gördüklerinde adeta “İş bu noktaya geldi” diye saldırıyorlar. dedi.

“BEDELİNİ ÖDEYECEK”

Bir belediye başkanının eşinin hastaneye giderken görevli tarafından hakarete uğradığını iddia eden Destici, olaya sert tepki gösterdi. Destici, şöyle konuştu: “Sıkıldığımızı söylüyorum. Belediye Başkanımızın eşi buraya gelmeden önce hastaneye gidiyor ve hastanede sırf kıyafeti ve başörtüsü yüzünden mobbinge uğruyor. Saldırıya uğruyor. Tabii bundan sonra tabii ki. Bunu hem Sağlık Bakanlığına hem de İçişleri Bakanlığına ileteceğiz.” Onunla buluşacağım. Yani bu ahlaksızlığı ve ahlaksızlığı kim yaptıysa, bunun bedelini mutlaka ödeyecektir. O yüzden tekrar ediyorum, bu ülkede çıplak ya da çıplak birlikte yaşayacağız, birlik ve beraberiz. “Bu Türk-İslam topraklarında hakarete, mobbinge asla tolerans göstermeyeceğiz ve buna asla izin vermeyeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Onun için, Herkesin kendine dönmesi ve bu tür doldurmalara girişmemesi gerekiyor” dedi.

Terörle mücadeleye ilişkin konuşan Destici, şunları söyledi: “Ülkemiz terörle mücadeleyi başarılı bir şekilde sürdürüyor. İçeride neredeyse hiç terörist kalmadı. Şimdi Irak'la yapılan anlaşmayla o bölge temizlenecek. Bazı kısımlar temizlendi. Suriye'nin bir kısmı kalıyor diyelim, Kobani dedikleri yer, Urfa'nın Suruç ilçesinin önünde, sınırlarımızın hemen yakınında böyle bir terör varlığı var mı diye düşünüyorum. Türkiye'ye yönelik en büyük tehdit “Devletimiz elbette hazırlıklıdır ve gereğini yapacaktır ama terör sadece askerin vereceği bir mücadele değildir. Terörizm sadece güvenlik açısından verilecek bir mücadele değildir. Terör, terörün tüm unsurlarına karşı topyekün bir mücadeledir, topyekun bir mücadeledir” dedi.

“ANAYASAYA SAYGILI OLACAKLAR”

DEM partili belediye başkanlarının ülkenin bütünlüğüne, milletin birliğine saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Destici, şöyle konuştu: “Seçimler geçti. Herkes tarafından PKK'nın siyasi uzantısı olarak bilinen DEM partisi de bazı belediyelerde kazandı. Biz halkın tercihine saygı duyuyoruz ama seçilen belediye başkanları da devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne, milletin birliğine saygı gösterecek. Anayasaya ve hukuka saygılı olacaklar. Yani ilk toplantıda İstiklal Marşı'nı söylemeyi reddederlerse, ilk toplantıda Türk bayrağını meclisten kaldırırlarsa, tabeladan “Türkiye Cumhuriyeti” yazısını çıkarırlarsa, heykellerini dikerlerse. Teröristlerin o koltuklara oturmasına bu devlet izin veremez, vermemelidir. Çünkü varlıklarını sürdürürlerse seçildikleri devlete, ülkeye, şehre değil, terör örgütü PKK'ya hizmet edecekler. “Terör örgütüyle aralarına mesafe koyup bağlarını koparmalılar. Kim seçilirse o yönetsin ama seçmiyorsa kayyum atamaktan daha doğal bir şey olamaz” dedi.

YENİ ANAYASA BİLDİRGESİ

Yeni anayasaya ilişkin konuşan Destici, şunları söyledi: “Biz yeni sivil ve demokratik bir anayasadan yanayız. Şimdi Türkiye'nin 1980 darbecilerinin yaptığı 82 cunta anayasasını tamamen ortadan kaldırması gerekiyor. Sivil siyaset, parlamento ve parlamento dışı bir yapı olarak. Bütünüyle, hukukun üstünlüğüne ve milletin devletine dayanan yeni bir sivil, demokratik sistemdir.” “İnançlarına, değerlerine, kültürüne uygun bir anayasa yapması gerekiyor” dedi.

Sokak köpekleriyle ilgili de açıklama yapan Destici, şunları söyledi: “Önceliğimiz barınma ve kısırlaştırma. Bunları yapıyoruz ama tabii ki hasta olanlar ve aşırı saldırgan olanlar için gerekli bakım ve diğer işlemler orada yapılıyor. Belediyelerimizin veteriner hekimlerinin denetiminde söz verdik ve sahip olduğumuz belediyelerde sokak köpekleri sahiplendiriliyor.” Burayı temizleyip vatandaşlarımıza bu konuda huzur getireceğiz. Gerekirse yeni yasal düzenleme. Parlamentonun acilen bu yasal düzenlemeyi derinleştirmesi gerekiyor. Maalesef bugün Meclis'ten geçen hayvan haklarına ilişkin yasanın bazı maddelerinin gıda lobilerinin faaliyetleri nedeniyle yasalaştığını daha iyi anlıyoruz” dedi.

Kaynak: DHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Güneş'teki olağanüstü aktivite ABD'de jeomanyetik fırtınaya neden oldu!  NASA güneş patlamasının fotoğrafını paylaştıGüneş'teki olağanüstü aktivite ABD'de jeomanyetik fırtınaya neden oldu! NASA güneş patlamasının fotoğrafını paylaştı
İlan etmek “Gölcük Tabiat Parkı” ilanı! “İddialar gerçeği yansıtmıyor”
Zeytinburnu'nda kaza!  2 polis memuru yaralandıZeytinburnu'nda kaza! 2 polis memuru yaralandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir