Rusya, Ukrayna'da 71 bin futbol sahası büyüklüğünde alanı işgal etti – Son Dakika Dünya Haberleri

ŞoyguBaşkent Moskova'da askeri yetkililerle yaptığı görüşmede Rus ordusunun faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunun Ukrayna'da çatışmayı sürdürdüğünü belirten Shoigu, şunları kaydetti: “Rus birlikleri, temas hattı boyunca düşmanın savunma sistemini yok etmeye devam ediyor.” dedi.

Shoigu, Donetsk bölgesindeki Novobahmutovka, Semenovka ve Berdychi yerleşimlerinin Rus ordusunun eline geçtiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Yıl başından bu yana ülkemizin yeni bölgelerinde 547 kilometrekarelik alanı kontrol altına aldık.” dedi.

Shoigu, Ukrayna ordusunun kayıplarına ilişkin, “ABD ve müttefikleri, Ukrayna'nın savunma kapasitesinin çökmesini engellemesini ve ne pahasına olursa olsun Rus birliklerini durdurmasını talep ediyor. Bunun sonucunda, Nisan ayında düşmanın günlük kayıpları 1.000'e yaklaştı. Ukrayna, 111 binden fazla asker kaybetti. askerler ve 21 binden fazla silah ve askeri teçhizat “ dedi.

Shoigu, Rus Donanması Pasifik Filosunun sorumluluk alanında Kuril Adaları'nda gözlem noktaları kurulduğunu ve Kuzey Filosunun Kuzey Kutbu'ndaki 2 askeri kampının yenilendiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir