TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti ile DEM Parti arasında tartışma! Turhan Çömez milletvekillerinin saflarına yaklaştı

TBMM Genel Kurulunda, “Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup unsurların Lübnan’daki görev sürelerinin bir yıl daha uzatılmasına” ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin kabul edilmesinin ardından, siyasi partilerin TBMM’ye sunduğu araştırma önerileri açıklandı. Mecliste Meclis başkanlığı tartışılıyor.

Burada konuşan İYİ Aksaray Partisi Milletvekili Turan Yaldır, TAI tesislerine düzenlenen saldırıyı kınadı. Daha sonra grup toplantısında Bahçeli’nin konuşmasını eleştiren Yaldır, şunları söyledi: “Türk milletinin istiklaline, şeref ve haysiyetine ihanetin, kanlı çocuk katiliyle müzakere masasına konulmasına asla izin vermeyeceğiz. L’The Cumhur İttifakı Düne kadar terörün bittiğini ve belinin kırıldığını iddia eden örgüt, bugün pervasızca terör lideriyle müzakere ederek tecridi kaldırma kararı aldı.’ Gazi, Meclis kürsüsünden konuşmayı öneriyor: Siz değerli milletvekillerine ve vicdanlarınıza sesleniyorum. Türk milletinin dürüst oylarıyla seçilmişlerdir. Biliyorum ki çoğunuz gözyaşları içindesiniz. Bu kirli oyuna sessiz kalırsak, ‘Sessiz kalmalıydık’ diyemeyiz. Birlikte bu kirli oyuna Türk milleti bir daha aynı tuzağa düşmeyecektir” dedi.

İYİ PARTİ İLE DEM PARTİ ARASINDAKİ TARTIŞMA

Yaldır’ın açıklamaları üzerine konuşan DEM Partisi Grup Başkanvekili Sezai Temelli, “Bu dili kınıyoruz. Bu dil şiddetin dilidir, bu dil nefretin dilidir. Bu kürsüye çıkıp siyaset yapmaya devam edenler” dedi. Acı hâlâ bu dille bu acılardan beslenmek istiyor; biz bunu kabul etmiyoruz. Selahattin Demirtaş’a ‘terörist’ demek size düşmez. Burada yaptığınız terördür” dedi. Turan Yaldır da şunları söyledi: “Selahattin Demirtaş da teröristtir, Abdullah Öcalan da teröristtir.”

Temelli şu sözlerle, “Siz bu terörden beslenmeye devam edin, buna izin vermeyeceğiz. Bugün ne olursa olsun bu ülkede barış diyaloğu başladı, bu diyaloğu durduramazsınız. Bu tartışmalar mutlaka amacına ulaşacaktır.” milletin beklediği gibi bir hedef. Elbette sizin gibi provokatörler olacaktır. Elbette sizin gibi provokatörler olacak.” “Bir bidon benzin alıp ateşe dökenler olacak ama biz bunu yapacağız. izin vermeyin” dedi.

ÇÖMEZ DEM PARTİ ROLLERİNE DOĞRU YÜRÜDÜ

DEM partisi grup başkan yardımcısı Sezai Temelli’nin sözlerinin ardından İYİ Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “İlk vatana ihanet davasına izin vermedik, buna da izin vermeyeceğiz.”

Genel Kurul’da tartışmalar sürerken konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, şunları söyledi: “Milletvekillerinin bu kürsüde konuşma dokunulmazlığı vardır. Partimizden değerli bir milletvekili partimizin görüşlerini paylaşmış ve görüş bildirmiştir. Yüce Meclis çatısı altında kendi şahsına çok saygılı bir şekilde bu tür sert açıklamaların yükünü taşımamalı” dedi. Ona “provokatör” ya da “kirli dil” demek Meclis çatısına yakışmayan bir üsluptur. Son derece açık, samimi, son derece ahlaklı ve son derece vatansever karakteriyle bir teröristin bu Meclis kürsüsünden konuşma yapmasına izin verilemeyeceğinin altını çiziyor. Neden bir teröristi kınayamayan bir grup insan var? Ya da bu Meclis kürsüsünde onunla bağlarını koparamayan bir terör örgütü milletvekilimize ders vermeye çalışıyor. Kesinlikle reddediyorum, terörle aranızdaki bağın altını ısrarla çiziyorum. “Keseceksin” dedi.

Ekran görüntüsü 10-23-2024 234259
Çömez, konuşmasında DEM partisi saflarından gelen tepkilerin ardından DEM partisi milletvekillerine hitap etti. Diğer partililerin araya girerek gerilimi düşürmeye çalışması üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. (DHA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir