Lübnan'dan tahliye operasyonu: Deniz Kuvvetlerine ait iki gemi Mersin'e ulaştı

Deniz Kuvvetleri'ne ait iki gemi, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları koordinasyonunda, İsrail saldırılarının ardından Lübnan'dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dün Lübnan'a gitti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar da bölgeye 300 ton insani yardım malzemesi ulaştırdı. Daha sonra Beyrut limanında gerekli kontrollerin yapılmasının ardından talepte bulunan Türk vatandaşları gemiye alındı.

AW305705_10

Denize açılan gemilerden ilki olan TCG Bayraktar, 558 yolcusuyla Mersin limanına ulaştı. Yolcular gemiden tahliye edildi.

AW305705_09

TCG SANCAKTAR GEMİSİ DE MERSİN'E ULAŞTI

Deniz Kuvvetlerine ait TCG Sancaktar gemisi de Mersin limanına gelerek, İsrail'in aralıksız saldırıları nedeniyle Lübnan'da mahsur kalan yaklaşık 378 Türk vatandaşının tahliyesini gerçekleştirdi. Türk vatandaşları gemilerden tahliye edilerek otobüslerle memleketlerine geri gönderildi.

364017_TÜRK-VATANDAŞLARI- BAYRAKTA-TCG-TAŞIMA

Deniz kuvvetlerine ait TCG amiral gemisi, gece geç saatlerde Mersin limanı iskelesine yanaştı. Yaşlı ve çocukların tahliye edildiği gemide Beyrut'tan gelen yolcular arasında yer alan Nijeryalı eşi ve 7 aylık Hilda ile birlikte ülkeye gelen Goncagül Udigwe, Lübnan'da halkın zor durumda olduğunu ve “Ben Türkiye'de böyle bir şey görmedim. Tahliye edildiklerinde çok sevindik.” “Bazı uçuşlar iptal edildiği için bu tahliye haberine çok sevindik. Ancak orada kalanlar için durum çok zordu. Yolculuğumuz çok güzeldi, her zaman bizimle ilgilendiler” dedi.

“BURADA DURUM ÇOK ZOR”

Beyrut'tan gelenler arasında yer alan Necip Tunç, orada yaşanan dramın kelimelerle anlatılamayacağını belirterek, şöyle konuştu: “Orada durum çok zor. İnsanlar korkuyor, huzur yok. Biz geldik. Allah'a emanet olun.” Devletimize ve ordumuza bereket versin, Allah güç ve zaferler versin.” .

gdfg

“TÜRKİYE BİZİ YALNIZ BIRAKMADI”

Türkiye'nin Beyrut'tan tahliye sürecini başarıyla tamamladığını kaydeden Orhan Havar, şöyle konuştu: “Savaş bölgesine çok yaklaşmıştık. Orada mahsur kaldık. Devletimiz sayesinde bizimle ilgilendi, yalnız bırakmadı. Oradan tahliye etti.” Türkiye'ye geldiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu. “Orada durum çok karışık, bombaların nereye düşeceği belli değil. Bazı bölgelerde savaş olsa da şehrin ortasına bombalar düşüyor. Bizim gibi sıkışıp kalan çok insan var. Ama ülkemiz sayesinde bizi yalnız bırakmadı ve bizi vatanımıza geri getirdi.”

ada

TOPLAM 966 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İki gemiyle 878'i Türk, 24'ü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı ve bu iki grubun 64'ü birinci derece akrabası olmak üzere toplam 966 yolcunun tahliye edildiği belirtildi. (İHA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir