7 Ekim Hamas saldırısının yıldönümünde İsrail'e roket saldırısı

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Hizbullah, Lübnan'ın güney sınırında İsrail'e karşı savaşarak Hamas'ı destekleme kararlılığını yineledi.

REKLAM

Hamas'ın geçen yıl 7 Ekim'de gerçekleştirdiği ve Orta Doğu'da daha büyük bir çatışmayı tetikleyen saldırının birinci yıldönümünde, Gazze'den atılan füzeler İsrail'in Tel Aviv merkezinde sirenleri çaldırdı.

Herhangi bir hasar veya yaralanma bildirilmedi.

Öte yandan Hamas'ın bir yıl önceki saldırısı Gazze'den atılan roketlerle başlamıştı.

Pazartesi günü İsrail saldırıları Gazze'nin merkezindeki bir hastanenin Hamas yönetimindeki polis tarafından kullanıldığı bildirilen iki alanını da vurdu. Kazada bir gazeteci yaralandı. Vuruldukları sırada bu yerlerde polis yoktu.

Associated Press (AP) muhabiri, El Cezire televizyonunda çalışan gazeteci Ali el Attar'ın, yakın zamanda gazeteciler tarafından kullanılan bir çadırın içinde şarapnel parçasıyla vurulduğunu söyledi.

2007'den bu yana Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın savaştan önce on binlerce kişilik bir polis gücü vardı. Grup, İsrail saldırıları tarafından defalarca hedef alındıktan sonra düşük bir profil benimsedi, ancak hâlâ sahadaki kontrolü elinde tutuyor.

Hizbullah, İsrail'e karşı savaşmaya devam etme sözü verdi

Hizbullah, Lübnan'ın güney sınırında İsrail'e karşı savaşarak Hamas'ı destekleme kararlılığını yineledi.

Pazartesi günkü destek açıklaması, Filistinli grup Hamas'ın müttefiklerinin güney İsrail'de sürpriz bir saldırıyla savaş başlatmasından ve İsrail'in Lübnan'a yönelik yoğun hava saldırıları ve kara operasyonlarını sürdürmesinden bir yıl sonra geldi.

Lübnanlı grubun uzun süredir lideri olan Hizbullah Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi Ancak Gazze'de ateşkes sağlanması halinde saldırılarını durduracağını açıkladı. Son haftalarda güney ve doğu Lübnan'ın büyük bir kısmı İsrail'in hava saldırılarının hedefi oldu.

Hizbullah, “Allah'ın izniyle direnişimizin saldırıyı püskürtebileceğine, büyük ve dirayetli halkımızın bu felaket ortadan kalkana kadar sabırlı, kararlı ve direneceğine inancımız tamdır” dedi.

Lübnan hükümeti, özellikle bir aydan kısa süre önce meydana gelen çatışmalar sırasında Lübnan'da yaklaşık 1,2 milyon insanın yerinden edildiğini tahmin ediyor.

Hizbullah ayrıca İran'ı ve bölgedeki diğer Tahran destekli grupları, özellikle de Yemen'deki Husileri ve Iraklı Şii milisleri İsrail'e yönelik saldırılarından ötürü övdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir