“Ötanaziyle hayvan sayısı azaltılamaz” – Son Dakika Türkiye Haberleri

Veteriner Hekimler Birliği, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, tarihsel olarak günün anlam ve önemi hatırlatılarak, sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasaya tepki gösterildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz temmuz ayında, sahipsiz hayvan sayısını kontrol altına almak amacıyla Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılması ve ötenazi kararlarını da içeren yeni düzenlemelerin kabul edilmesi, kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştı. “Veteriner Hekimler Derneği olarak ötenazi ile sahipsiz hayvan sayısının azaltılmayacağını bir kez daha vurguluyoruz.”

ÇÖZÜM İPUÇLARI LİSTELENDİ

Açıklamada, sokak hayvanı popülasyonunun insani yöntemlerle kontrol altına alınmasının gerekliliği vurgulanarak şöyle denildi: “Ülkemizde sahipsiz hayvanların korunmasına yönelik altyapı ve kaynakların yetersiz olması, bu sorunun tüm yerel yönetimler tarafından eş zamanlı ve ortak bir yaklaşımla yönetilmesini ve denetlenmesini zorunlu kılmaktadır. seferberlik anlayışıyla, “Önerilen çözümlerimiz arasında belediyelerde veterinerlik işlerinin daha etkin yönetilmesi, kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarının hızlandırılması, sokak hayvanları için hayvan refahına uygun yeterli barınma koşullarının sağlanması yer alıyor.”

“ÇİFTLİK HAYVANLARININ SAĞLIĞINI DA ANLAMALIYIZ”

Açıklamada, çiftlik hayvanlarının koşullarına ve sokak hayvanlarının refahına dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor. “Maalesef özellikle sanayileşmiş ülkelerde çiftlik hayvanları, endüstriyel hayvancılık adı altında son derece olumsuz koşullarda varlığını sürdürüyor. “Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde sadece evcil hayvanları değil, endüstriyel açıdan önemli olan hayvanları da dikkate almak gerekiyor. Vahşi hayvanları görüyor ve nesli tükeniyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir