
İlçede hasat temmuz ayı sonlarında başlayıp ağustos ayının son haftasına kadar devam etmektedir. Tarlada kavun hasadı yapan çiftçilerden Kadir Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 dekar alanda ekim yaptığını ve ürünleri sipariş üzerine sattığını söyledi.
Çevik, ekimlerin genellikle mart ve nisan aylarında, hasadın ise genellikle ağustos aylarında gerçekleştiğini söyledi.“Bağrıbütün Aydıncık adına coğrafi işaret belgeli ürünümüzdür. Ankara, İstanbul ve İzmir'e sipariş üzerine gönderiyorum. Öğütülmüş muz da denilen bir ürün, kavun ama tadı muz gibi.” dedi.
Adem Yılmaz, yöre halkının genellikle kendi tüketimi için kavun yetiştirdiğini söyledi. “Ticari amaçla yetiştirenler de var. Ben 2 dekara eşime, dostlarıma, akrabalarıma ektim, fazlası varsa satarız. Şekli kavuna benzer, tadı ve aroması muza benzer. Yani öyle.” neden öğütülmüş muz diyoruz, genelde bu ürünü bilen insanlar alıyor.” Dİle konuştu.